5.4.2023 - ÚTVS ve spolupráci s VŠCHT pořádá kurz zaměřený na aktuální témata zdravé výživy. Chcete vědět více o potravinách, přední odborníci na výživu Vás seznámí s touto problematikou.
Kurz je zaměřen na aktuální témata zdravé výživy. Od předních odborníků se dozvíte co jsou, ale hlavně jaký význam mají jednotlivé makroživiny v dietě. Jak nahlíží odborníci na rizika a prospěšnost tuků, sacharidů, bílkovin a jaká jsou jejich nutriční hodnocení?. Jsou BIO potraviny zdravější a prospěšnější? Jaká jsou zdravotní rizika přírodních toxických látek a potravinových aditiv(„E“)? Jaká legislativní opatření se uplatňují k ochraně spotřebitelů. Jak průmysl bojuje s nežádoucími procesními kontaminaty při zpracování potravin? Všechna tato témata budou podána naučnou a srozumitelnou formou. Prostor bude věnován také vašim otázkám, vzájemné diskusi a výměny zkušeností.I blok Středa 5.4. 2023 16:00-19:00 (místnost AI) - 16:00 Doc. Dr.Ing. Marek Doležal tuky a oleje v potravinách - 17:00 Doc. Ing.Marcela Sluková, Ph.D. sacharidy - 18:00 Ing. Beverly Hradecká Ph.D. bílkoviny, bezlepkové potraviny - Dotazy a diskuse bude probíhat v průběžně
II blok Středa 12.4.2023 16:00-19:00 (místnost AI) - 16:00 Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. Toxické látky a aditiva v potravinách , BIO potraviny - 17:00 prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. Legislativa v potravinářství, ochrana spotřebitelů - 18:00 dotazy a diskuse
Přihlášení na kurz. Nejprve se zaregistrujte v odkazu jako zájemce o studium a následně Vás systém navede k přihlášení do kurzu.